Η Λέσβος είναι το τρίτο σε μέγεθος νησί της Ελλάδας και είναι γνωστή για τις φυσικές της ομορφιές, την πλούσια αρχαιολογική και λαϊκή της κληρονομιά και την εκπληκτική της ακτογραμμή. Διαθέτει μια μεγαλειώδη πρωτεύουσα, τη Μυτιλήνη, αλλά και πολλές ιδιαίτερες τοποθεσίες με διαφορετικό χαρακτήρα.

Στο νησί της Λέσβου μπορεί κανείς να συναντήσει από εντυπωσιακές αμμώδεις παραλίες μέχρι πυκνά πευκοδάση, από παραδοσιακά χωριά μέχρι μεσαιωνικά κάστρα και από μουσεία τέχνης μέχρι γραφικές ψαροταβέρνες. Αγαπημένος προορισμός για συγγραφείς και καλλιτέχνες, η Λέσβος μπορεί να ικανοποιήσει κάθε ταξιδιώτη που ψάχνει κάτι περισσότερο από ένα απλό νησί του Αιγαίου για τις καλοκαιρινές του διακοπές, αυτόν που θέλει να ζήσει την εμπειρία και όχι απλώς να απολαύσει παθητικά την τυποποιημένη τεχνητή ομορφιά ενός τουριστικού προορισμού.

Επισκέψεις και δραστηριότητες

Στη Λέσβο οι επισκέπτες μπορούν να ξεκουραστούν και να χαλαρώσουν απολαμβάνοντας τη φυσική του ομορφιά, είτε ενδιαφέρονται για πεζοπορία και αναρρίχηση, είτε για κολύμπι και θαλάσσια σπορ. Μέσα από αυτές τις δραστηριότητες τους δίνεται η ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τον βαθύτερο εαυτό τους και την πνευματικότητα του τόπου.

Το υπέροχο φυσικό τοπίο της Λέσβου μπορεί κανείς να απολαύσει σε οδικές εκδρομές αλλά και σε θαλάσσιες εξορμήσεις. Στα πολυάριθμα πανηγύρια, που διοργανώνονται σε όλο το νησί, γιορτάζεται η λαϊκή παράδοση. Τα διάσημα μνημεία και μουσεία της Λέσβου φέρνουν τον επισκέπτη σε επαφή με τη μακρά ιστορία και τον πλούσιο πολιτισμό του νησιού που χρονολογείται περισσότερο από τρεις χιλιάδες χρόνια. Η συμμετοχή στο μάζεμα της ελιάς και η επίσκεψη σε ένα αποστακτήριο ούζου είναι οι αξέχαστες εμπειρίες που δεν πρέπει να χάσει κανένας ταξιδιώτης.

Πρόσβαση

Η πρόσβαση στη Λέσβο είναι εύκολη, είτε με πλοίο είτε με αεροπλάνο από την Αθήνα και από άλλες πόλεις της Ελλάδας, ενώ ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες συνδέεται αεροπορικά με πολλές ευρωπαϊκές πόλεις μέσω πτήσεων charter.

Η Λέσβος έχει κάτι να προσφέρει σε κάθε ταξιδιώτη και είναι ένα από πιο σημαντικά μέρη που πρέπει κανείς να επισκεφτεί στην Ελλάδα.